середа, 23 лютого 2022 р.

Чому англійська це важливо?

 

Чому англійська важлива у нас час

З кожним роком охочих знати англійську щораз збільшується. Проте інша часина людей не розуміє усіх можливостей, які можуть дати їм ці знання. Мова не лише збагачує внутрішній світ та сприяє загальному розвитку, вона реально допомагає завойовувати світ у подорожах, спілкуванні з мешканцями інших країн, здобутті нового досвіду тощо. Важливо це зрозуміти і врахувати наступних 10 причин.

1 причина - англійська допомагає бути конкурентоспроможним.

Якщо ви влаштовуєтеся на роботу і при співбесіді, або в резюме вкажете знання англійської - це буде вашою суттєвого перевагою над іншими. Або ж можливо, саме завдяки цьому навику, вам вдасться отримати бажану посаду у компанії вашої мрії.

2 причина - вивчення іноземних слів покращують пам’ять.

Щоб з роками пам’ять не погіршувалася, а навпаки лише покращувалася, потрібно щораз тренуватися і тримати її у тонусі. А постійне збільшення свого словникового запасу лише допоможе у цьому. Адже ще жодній людині не була зайвою її відмінна можливість запам’ятовування.

3 причина - переглядати фільми мовою оригіналу.

Будемо відвертими - більшість якісних сучасних фільмів - це англомовні стрічки. Щоб подивитися прем’єру нам часто доводиться чекати офіційного перекладу. Проте цю проблему може вирішити знання англійської. До того в оригіналі звуки та інтонації акторів часто не передають у дубльованому перекладі.

4 причина - розуміння англомовної музики.

Так-так, всі ми є фанатами тих чи інших англомовних виконавців чи гуртів. Ми любимо підспівувати улюблені пісні, але не завжди розуміємо про що у них йдеться. Якщо знаєш англійську, сенс улюбленої пісні буде геть інакший.

5 причина - подорожі за кордоном без мовного бар'єра.

Відпочинок, відрядження, або ж навчання за кордоном буде не таким стресовим зі знанням англійської. Мова допоможе знайти потрібне приміщення, дізнатися багато нових фактів про країну, потоваришувати з місцевими мешканцями. Часто буває, що в чужій країні заблукаєш і навіть немає як запитати куди піти і кого шукати. Знання англійської подарує свободу і мобільність.

6 причина - можливість читати останні наукові досягнення та професійну літературу.

Останні досягнення вчених та фахівців різних галузей є написані переважно англійською. Коли хочеться почерпнути чогось нового, варто читати в оригіналі. Бо переклад може з’явитися вже тоді, коли інформація втрачає свою актуальність і наявні вже нові дані та досягнення. Тож знання мови може в рази покращити інформаційну обізнаність.

7 причина - ширші можливості спілкування.

Соціальні мережі допомагають у наш час спілкуватися з людьми з усіх куточків світу. Проте це не реально, якщо ви спілкуєтеся різними мовами. Саме англійська допомагає знайти товаришів у інших країнах, а потім завдяки мережі Інтернет підтримувати зв’язок і продовжувати вашу дружбу. 

8 причина - зробити власне життя цікавішим та різноманітнішим.

Спілкування з цікавими людьми - це завжди досвід та отримання нових емоцій. Тож нехай мовний бар’єр ніколи не стане на заваді знаходити цікавих людей, а англійська допоможе вчитися у інших та розбавляти власне життя цікавинками.

9 причина - можливість завжди мати запасний варіант заробітку.

Якщо ви вже знаєте англійську, то завжди зможете навчати її інших. А це вже нагода заробляти гроші. До того ж не лише навчання, а й здійснення перекладів та підготовка англомовних текстів на замовлення - це дуже хороша можливість отримання додаткового, або ж навіть основного заробітку.

10 причина - англійська - це рух в перед.

Чули певно вислів - скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина. Так це насправді так. І знання англійської лише подвоює ваші можливості розвитку та руху вперед до бажаних цілей.

Звичайно, переваги знання англійської не обмежуються вищепереліченими причинами. Їх значно більше і не завжди все можна передати словами. Але пам’ятайте, інвестуючи у себе та свої знання, ви інвестуєте у своє успішне майбутнє. Бо знання - це не гроші, їх не загубиш. Знання - це інструмент, який дарує вам ті можливості, яких ви забажаєте. Тож якщо ви ще вагаєтеся чи варто витрачати час, зусилля та грошові ресурси на вивчення англійської - не вагайтеся. Приймайте рішення, ставте дедлайни, прописуйте кроки і вперед до втілення власних мрій.



Немає коментарів:

Дописати коментар